I wanna tell you how I feel, nothing can stop me from loving you, It's all in the things you do

Idag kan man tro att jag har sålt smöret och tappat pengarna, men lite så är det för jag tog nämligen vaccin idag. Det är konstigt hur dåligt man känner sig själv i vissa tillfällen, som t.ex. när man ska ta sprutor. Eller när man inser att ens tandställning verkligen måste lagas men man vågar inte ringa till tandläkaren. Det är fashinerande hur chockad man kan bli över sig själv och sina reaktioner. Men det tillhör nog tonårens förvirrning antar jag.

Annars flödar insperationen förfullt, från alla möjliga håll och det gäller att inte tappa balansen när det är som tunnast, eller där det är som halkigast. Varje dag kollar jag vädret i arizona och drömer om framtiden, och jämför allt med nu. Det får magen att kittla och tårarna att rinna ibland.

Idag köpte jag godis, det var jag värt dessa dagar. Min svenskalärare kallade Romantiken för EMO tiden, jag har gjort en redovisning idag och till imorgon ska jag lära mig tre sånger, en av de på piano och sen en engelska redovisning.

Jag har träffat finfinarefinastemalin också och min älskade Julia stod ut med mig hela eftermiddagen - i like

Tacka vetjag badkar dessa dagar, har jag nämt att snön är vacker?

jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor. Jag kan inte ens stå när du inte ser på och genomskinligt grå blir jag utan dina andetag.

Jag kan inte låta bli att älska snön. Det är kallt, blött och halt överallt men wow det är så himla fint. Kanske inte mitt i stan för den delen och jag undrar lite vart alla änder (?) tagit vägen? De som brukar guppa omkring i stömen. 
ligger de på botten nu?!

Och det är alltid lika roande att se hur chockade SJ blir när snön kommer. De är lite som en guldfisk, eller som
10-sekunders Tom. De verkar inte riktigt förstå att snön hör vintern till utan de blir kaos varjegång snön faller. Men man kan ju inte hålla koll på allt.

Det är dagar som dessa som jag är glad att jag bor lite utanför stan. Visst bussarna är 40 minuter sena, alla backar är kalas hala och plogbilen kör alldeles för sällan. Men det är så himla vackert att jag inte kan låta bli att gå långa promenader i skogen, slänga mig i snövallarna och bar njuta.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla är så glada att fira få advent.

det är snöstorm och det är söndag. helgen har varit kalasbra och innehållit skolhäng, världens roligaste fredag, shopping, donken häng, leta efter kulturhuset, juliajuliajulia, pomenader i snön, badhuset, pepparkakshusbakning, stallet, vin, monopol, sanning eller konka, hundar, plugg och mer snö. Nu är det riktigt snöstorm ute och jag kom precis in från en 45minuters promenad med hundarna i den djupa snön. Det var upp till knäna typ och det vackraste jag har sätt på länge. När jag kom hem sedan var det julpynt lite överallt här hemma. Hur fint? Då kom jag på mig själv med att älska julen också! Anna stack för några timmar sedan efter en fin övernattning och vid tre ska jag till stallet för stallmöte och hoppträning. Och här kommer lite bilder från Blues konserten som jag lovade,



nu är det inte långt kvar till jul hörreni! på onsdag börjar julkalendern - IH.
jag vill ha jullov!
& jag längtar till USA.



syster.

idag har jag varit hemma halva dagen för vårdnad för av sjuk hund. Gamla tanten har ju blivit förgiftad den stackarn. Mår inte alls bra. Idag borde jag egentligen plugga på morgondagsenprov. Men istället ska jag och min syster köra ett parti monopol. Hon åker ju snart till tandådalen för att vara där i 6månader typ. så får ta vara på tiden tillsammans nu. hon är ju ändå det bästa jag vet, men bara när hon inte hör vågar jag säga så.

wilma


min fin-fina hund har blivit dålig igen.
Kändes som att hon nyss kom hem från vetrinären och hennes stygn togs bort.
idag är min syster hemma och tar hand om henne
och hon ska väl tillbaka till vetrinären idag igen.
Det suger och jag håller tummen för att hon blir bra!

älskade älskade wilma.


omogen

Tiden går så himla snabbt nu. Om dagarna ska man hinna gå i skolan och träffa alla sina vänner, man ska hinna ta hand om sin häst, gå en promenad med sina hundarn, man ska helst hinna äta något innan man börjar plugga. Om man har tur hinner man byta några meningar med sin familj, eller träffa sina vänner utanför skolan, men det är oftast på helgerna sånt lyx hinns med.

Jag är 17 år nu, om ett år är jag vuxen. Om ett år måste jag vara allmänbildad, jag måste kunna gömma mina känslor, jag måste damsuga mitt och säkert några andra rum och jag får absolut inte gråta när någon ser eller smälla i dörrar. Bara det får än ju att börja gråta.
Försvinner alla känslor såfort man blir vuxen?
och måste man bli vuxen?
Jag har fortfarande "snorunge" som lösenord på datorn,går omkring med en barnslig knut på huvudet 24/7 och fnissar om någon nämner ordet prutt. Men hur vet man att man kommer bli godkänd som vuxen då? Och tänk om man aldrig kommer kunna peka ut vart thailand eller turkiet ligger på en karta - är man inte vuxen då?! och är det, i sin tur något positivt eller negativt?!




äckelunge

dålig uppdatering här, bra uppdatering där.
ojojoj, tiden går fort och dagarna är fyllda av roligheter så
jag hinner inte med sånt som man brukar.
typ borsta tänderna. ja - det är sant!
i morse glömde jag borsta tänderna. - what about that?!
äckel-evert!
imåndags va jag ju på sminkkurs, ååh det var SÅ kul!
kolla här

nu ska jag duscha sen borta tänderna.
juste, kanske ska nämna något om blueskonsterten?!
det var kul och alla var så duktiga, har inga bilder från det, men det kanske kommer!

baby baby baby

ännu en vecka går mot sitt slut och jag undrar is this it? Samtidigt har jag svullen hals som ömmar och huvudvärk men sjunger mer än vanligt. Och det glädjer mig, huvudvärken och halsen kan va kvar om de känner för det. Och den där konstiga känslan av att " klara jag detär, så klarar jag allting ". Om nio månader sitter jag på ett plan till Usa, jag ska tillbringa några dagar i new york med fina människor och sedan börja ett nytt liv. - är det inte något man så länge har drömt om?! att få en ny chans. Men nu ska vi inte skena iväg, först är det måndag. Och då är det ingen skola för min del utan jag ska på jobbintervju, sminkkurs och sen gå lös på blues scenen med min fina klass och jag undrar:

- kommer jag klara mig ett år utan dom?!


önskelista

Idag tog jag en liten studiedag, ibland behövs såna när man inte mår riktigt bra.
tänkte iallafall dela med mig av denna fina spotify lista, bara random fin musik.

Nu ska jag skriva önskelista och hitta mig själv

helg

oj. alla redan söndag. det var ju måndag nyss. Veckorna går snabbare än blixten och jag gillarT. Veckan har innehållit utvecklingssamtal, långa dagar i skolan, öppethus, skräckfilmskväll med tilda, malin,malin och julia, vinkväll med anna, hoppträning, jobb, fikor (?)  och massa mys. Trotts att det är väldigt kallt ute så känner jag mig varm, antar att det blir så när allting kommer omkring. Nu kom min syster hem efter att ha varit på kryssning, det är tråkigt när hon är iväg och snart drar hon iväg och är borta i 6månader. Jag sjöng på öppna huset föresten, lite bilder på det.


det var allt för mig, nu ska jag fylla i några usa papper som kommit, till stan och fika med familjen och sen plugga och till stallet.




har jag sagt att min klass är bäst i världen föresten?
smus09 - vad ska jag göra utan er?

kapitel 1

hellllo. då var skolan igång igen då. Känns trotts allt ganska skönt, dagarna flytar på ganska bra ändå och inte långt kvar till blueskonsert, jullov & framför allt julkalendern. Snön har kommit och det är finare än finast och jag vill klippa av mig håret och permanenta det. Dagarna spenderas alldeles för länge i skolan, men det är endast för att det är mysigt att umgås med alla, de spenderas i stan, med chaiilatte, i stallet och hos mina fina vänner. jag gillart helt klart. I fredags gick jag och anna 1,5 mil med hundarna och ihelgen ska vi ha vinmys och prata livet. Ska träffa tilda ihelgen också och vara i stallet. Har jag nämt att jag är lycklig trotts allt?


almost lover

jag hade skrivit mina känslor på några rader, men jag raderade. Ibland är det konstigt vad man vågar och inte vågar. Att skriva känslor i en blogg, där gick tydligen min gräns. Antar att jag är ganska dålig på sånt som har med känslor att göra. whaaatevaah? Lovet är snart slut och jag har dansat mig igenom hela veckan, med solar och smultronvin. Alwa dissade mig ikväll, så nu ligger jag här och känner mig mer ensam är vanligt. Nu börjar min dator dissa mig också. ( eller ochså som jag skrev först )

fredag.

hello dear friends. Jag suger lite på att blogga, men dagarna är ju fulla med annat nu när det är lov. Nu är klockan 10.15, jag har precis ätit frukost och ska nu ta på mig kläder. Dagens planer är nämligen att gå milen med mina hundar, anna och hennes mormors hund. Det blir nog kalashärligt skulle jag tro. Om vi hittar dvs. Sen blir det bastukväll med ansiktsmasker & tacos. Sen sover anna här. Imorgon är det lördag, då blir det fika med marcus, skogsridrunda med tilda, och sen skräckiskväll med tilda, sen är det söndag, då ska jag plugga som en gnu & träna för lotta jerhammar. Men nu måste jag förbereda mig själv o mina hundar.

alwa.

JA TACK

NU SKA JAG GÅ TILL POSTLÅDAN OCH LÄMNA "JA TACK " BREVET.
DET BLIR USA. JAG SKA FLYTTA TILL USA!!!



Skaffade mig en USA blogg för ett tag sen,
där skriver jag allt som jag gör innan jag åker, mina tankar om det och självklart,
ja kommer skriva undertiden jag är iväg.

hemma dag.

åh. saknar mitt långa hår..
iallafall, idag har jag en hemmadag, det kan behövas någon sån på ett lov. Har lite jag måste plugga också, men det får komma sen. Nu ska jag ta på mig träningskläder, hämta mina gå-stavar och gå ut på en riktig powerwalk tror jag. Fick skolfotorna nyss, måste säga att min klass är väldigt snygg. Dock ser jag helt mongo ut - men anser att det måste vara någon sån på ett foto också. Ikväll ( troligtvis ) blir det även helt hundra om det blir usa eller inte. Imorgon blir det linköping med anna, det ska bli gött!

71 saker jag tycker om.

1. höstens alla färger
2. Spontana telefonsamtal
3. Ett fint brev från någon som undrar hur det är.
4. Försommarkvällar när man går ensam på gatan, lyssnar på en ny favoritlåt och andas in de första sommardofterna som är precis överallt och tar några hemliga danssteg i takt med musiken och tänker att livet är nästan som en musikal.
5. När fina pojkar tar av sig tröjan och t-shirten under råkar åka med.
6. Känslan av när man precis har tvättat, blåst och kammat sitt hår och man drar fingrarna igenom det.
7. Pojkar med ljusbruna fräknar som inte förstår hur söta de är när de är koncentrerade.
8. Känna sig så nöjd med en spotify-spellista att man lyssnar igenom den fem  gånger på raken och lever sig in i att man är de fem olika personerna som man har skickat den till.
9. Få en kram.
10. Promenera med en låt man älskar i hörlurarna, svänga in på en gata tom på människor och mima det mesta man kan för ingen ser.
11. Mysiga hemma fester med dålig musik och för litet dansgolv
12. Vara ensam hemma och prata med sig själv.
13. Människor som kommer fram till en på gatan bara för att ge en komplimang.
14. Pojkar som biter sig i läppen och tittar en i ögonen.
15. Ha hemmafest och mitt i natten, mitt i festen hitta en kompis som står i köket och diskar glas.
16. Att läsa något i en vetenskapstidning när man är hos frisören och sedan av en slump råkar en kompis fråga något i det ämnet som den stora artikeln i vetenskapstidningen handlade om och man kan allting.
17. Gå långpromenad i skogen med en hund man tycker om och man låter henne bestämma vägen och tillsammans hamnar man på platser där båda aldrig tidigare varit.
18. Efterfester där alla skriksjunger till nittiotalslåtar och någon kopplar in en hårtork i uttaget och så låtsas vi att vi spelar in en musikvideo.
19. Skrika svordomar ut genom ett fönster så högt man kan och sedan fort stänga igen.
20. Mjuka kaninmagar
21. De där få gångerna då man känner sig nöjd med sin kropp.
22. Köpa högklackade skor och upptäcka efter en utekväll att de är bekväma också.
23. Hundar som lägger upp en tass i ens knä när de vill bli kliade på magen.
24. När man är hos doktorn och de pratar så lugnt och snällt till en som om man vore fem år.
25. Varna att man är förkyld men får en kyss ändå.
26. Att gå en promenad när solen har gått ner.
27. Att gå ensam i natten och skrämma upp sig själv.
28. Sjöfester med brasa.
29. Fina killar som erbjuder sig sin tröja när man fryser.
30. Andedräkt av kaffe.
31. Killars stora händer.
32. Kramar som får än att känna sig så liten och trygg.
33. Äkta kärlek
34. Min hund.
35. Råka säga en hel mening samtidigt som en kompis, skratta jättehögt efteråt och tänka ”gud vad det är meningen att hon ska vara min vän. Hon är bäst.
36. Dansa tills man blöder om fötterna.
37. När det känns som ens djur förstår
38. Att gå på stan på skolavslutningsdagen och se alla glada studenter.
39. Bara ben en sommarkväll
40. Banan i filen.
41. Busschaufförer som tittar en i ögonen och säger ”hej” när man stiger på.
42. Jordgubbar
43. Människor som man inte känner men som hälsar.
44. Att lägga sig i en säng med nya lite stela lakan.
45. Solen bakom rullgardinen
46. Åka tåg till en annan stad
47. Picknick i parken
48. Göra något som man inte trodde att man vågade.
49. Se de rosa molnen på himlen när solen gått ner och se fram emot en ny dag med sol.
50. Att somna med världens finaste hund brevid sig och hon fortfarande ligger tätt intill när man vaknar. (!!)
51. Sälskap
52. Att få ögonkontakt med folk man inte känner
53. Känslan när man har gjort det där man inte trodde man orkade
54. Adrenalinet i magen när man är nära på och ramla då man gungar på stolen
55. Stå på en flygplats med kompisar, jämföra passfoton, skratta åt någons fotofrisyr från 2004 och vara precis i allra första början av en resa.
56. Fotografera vänner som gapskrattar och få en skarp bild mitt i skrattet.
57. flickor med glugg mellan tänderna och stora leenden.
58. Se en konsert live och kunna varenda låt.
59. Att ringa någon bara för att säga hej.
60. Vara på landet och spela sällskapsspel i fula fleecetröjor
61. godis
62. Vara på en familjefest och en liten flicka man inte har träffat förut frågar om man vill gå på bio med henne ”eftersom man har så fint hår”.
63. Ligga på en strand i ett annat land och känna att man inte måste bada för det kan man göra dagen efter lika bra för det är alltid fint väder där man är.
64. Att slänga den där kvittosbunten som legat i plånboken
65. När man städar och upptäcker saker i ens rum som man trodde var borta
66. När någon skriver till en såfort man loggar in på msn
67. När man glömt mobilen hemma och när man kollar på den inser man att det är många som försökt nå en.
68. Att ligga framför tvn och inte veta vad stress betyder
69. Att hitta världens finaste kläder på secoud hand och veta att ingen har likadan
70. Öppna dörren när man är sjuk och inser att ens vän åkt hela vägen till en för att kolla hur man mår
71. Smultron på strå

RSS 2.0